Şcoala Gimnazială "Alexandru Ivasiuc" Baia Mare

Baia Mare, str. Bucovinei nr.9, Maramureş

3 2

   

SCURT ISTORIC INSTITUŢIONAL

 

Înfiinţată în 15.09.1979, sub denumirea „Şcoala Generală cu clasele I-VIII Nr. 21”, ca locaş de cultură, actualmente poartă numele unui distins reprezentant al literaturii române, „Alexandru Ivasiuc”, patronul spiritual al ei.

Între 1991-1998, şcoala a fost înfrăţită cu colegiul „Jacques Prévert” din Alsacia (Franţa) în cadrul programului european de schimburi culturale şi educaţionale cu România.

Anul 2009 a adus şi primul mare eveniment din viaţa şcolii, aniversarea a 30 de ani de existenţă, moment marcat prin multiple activităţi (expoziţie de carte şi reviste, simpozion internaţional, sesiuni de referate şi comunicări ale elevilor).

Din semestrul al doilea al anului şcolar 2009-2010, în cadrul instituţiei noastre funcţionează şi patru grupe de învăţământ preşcolar (grădiniţă).

În prezent, reducându-se efectivele de elevi, unitatea noastră şcolară funcţionează doar cu program de dimineaţă şi opţional se realizează, după orele de curs, activităţi extracurriculare (program prelungit).

Viziunea şcolii noastre se sintetizează în sintagma următoare:

„Mai buni, mai educati, mai performanti !

img scoala

 

 

Şcoala

„Alexandru Ivasiuc”,

deşi micuţă ca spaţiu, prin resursele materiale, dar mai ales cele umane  de care dispune, îşi menţine obiectivul principal, acela de a rămâne o instituţie de referinţă şi, mai ales, de suflet a unei bune părţi din oraşul nostru.